Kunst af andre

Bronzestatuen Ib står foran indgangen til gymnasiet

Vesthimmerlands Gymnasium har også andre markante kunstværker. Helt fra begyndelsen i 1960 har der været fokus på at skabe et rart, stemningsfuldt og kreativt miljø på gymnasiet. Kunst spiller en stor rolle og man kan således bl.a. opleve følgende værker:

Vægtæppe af Anna Thommesen (1908-2004)
(udført i 1965)
– i depot

Anna Thommesen er især kendt for sine markante vævede vægtæpper i garn farvet med naturfarver. Motiverne er geometriske og ofte symmetriske, og hun udviklede med tiden sine helt egne væveteknikker for at være i stand til at udtrykke sine kunstneriske visioner i vævningerne.

Læs mere om Anna Thommesens vægtæpper i denne artikel skrevet af tidligere gymnasielærer Jørgen Jørgensen (åbner i ny fane).

Bronzerelief af Agnethe Madsen (1923-1997)
– ophængt i forhallen

Agnete Madsen var billedhugger og tegner. Hun var aktiv kunstner i ca. 35 år og udførte i den årrække ca. 40 skulpturer og relieffer. Hun arbejdede meget med menneskefiguren i centrum og gav ofte sine værker et levende og uafsluttet præg. Mange af hendes værker er portrætbuster af børn og voksne samt skildringer af stående mennesker.

Bronzestatuen “Ib” af Knud Nellemose (1908-1997)
– opstillet foran gymnasiet i 1968

Knud Nellemose er en af dansk billedhuggerkunsts mest markante skikkelser og har bl.a. stået bag en lang række portrætter, mindesmærker og skildringer af sportsfolk, ofte i bevægelse. Statuen ved Vesthimmerlands Gymnasium forestiller billedhuggerens søn og er et flot eksempel på Knud Nellemoses arbejde inden for den klassiske tradition, dog også med et strejf af fornyelse i form af den impressionistiske behandling af skulpturens overflade.

Granitskulptur af Ole Find (1936-1985)
– opstillet foran bygningen til venstre for indgangen i begyndelsen af 70’erne

Ole Find var selvlært billedhugger og maler. Han arbejdede først med portrætter i cement, ler, gips, bronze og granit og gik senere over til mere abstrakte former i granit.

Altertavle af Niels Helledie (f. 1927)
– ophængt på kontorgangen

Kunst af andre. Altertavle lavet af Niels Helledie.

Niels Helledie er selvlært billedhugger, hvis foretrukne materialer er ler, træ og maling. Gennem kunsten forkynder han det kristne budskab. Mange af hans værker kan findes i de danske kirker, bl.a. stod han midt i 1990’erne bag udsmykningen af Hasseris Kirke. Altertavlen kom til gymnasiet i forbindelsen med sammenlægningen med HF i Ranum.

Maleriet ”Halvdel” af Allan Otte (f.1978)
– ophængt i gymnasiets studiecenter

Kunst af andre. Et maleri af Allan Otte kaldet "Halvdel"

Billedet fra 2010 er akryl på MDF-plade med målene 100 cm x 100 cm. Allan Otte er tidligere elev på VHG, og gymnasiet har flere af hans malerier i sin varetægt. Hans malerier anvender ofte visuelle og stilistiske teknikker fra både traditionelt maleri og digital kunst.