Kommende elev

To elever arbejder ved computer i klasselokale.

Velkommen til Vesthimmerlands Gymnasium. Vi er et alment gymnasium, som udbyder den 3-årige stx og den 2-årige hf. Som kommende elev hos os kan du læse mere om vores uddannelser her .

Vores uddannelser er stærke boglige uddannelser, der kan sammensættes så de giver adgang til ALLE videregående uddannelser.

Vi har et spændende ungdomsmiljø både fagligt og socialt, hvor dygtige undervisere danner rammen om skolehverdagen. At gå i gymnasiet giver nye vinkler på tilværelsen og kammerater for livet. Med en eksamen fra det almene gymnasium er alt muligt…

Sådan ansøger du

Uanset om du søger ind på hf eller stx, skal du sammen med dine forældre søge om optagelse på www.optagelse.dk (åbner i nyt vindue).

Ansøgningsfristen er 13. marts 2023.

Hvis du har spørgsmål, kan du hente hjælp på din skole eller hos din UU-vejleder. Du er naturligvis også meget velkommen til at søge råd og vejledning hos os.

Vesthimmerlands Gymnasium ligger i en afstandszone, hvor der gælder særlige regler for optagelse. På UddannelsesGuiden (åbner nyt vindue) kan du se en video der forklarer, hvilke regler der gælder, når du søger optagelse på et gymnasium i en afstandszone.

Stx

Stx er rettet mod alle videregående uddannelser, og du kan sammensætte din gymnasieuddannelse så du får præcis de faglige niveauer du har brug, uanset hvad du ønsker at læse efterfølgende. Når du ansøger stx skal du vælge et kunstnerisk fag (musik, billedkunst eller mediefag) og et fremmedsprog (italiensk, tysk eller fransk). De første tre måneder er grundforløb, og først ved afslutningen af grundforløbet skal du vælge din studieretning.

Hf

Hf er målrettet erhvervsakademierne og professionsuddannelserne, og her kan du også selv være med til at sammensætte fagene i din gymnasieuddannelse gennem valgfag og fagpakker. Når du søger hf skal du vælge et kreativt fag (musik, billedkunst, mediefag) eller idræt. Du skal først vælge fagpakke i løbet af det første skoleår på gymnasiet.