Nordjyske Gymnasiers Akademi

De gymnasiale uddannelser i Nordjylland ønsker at støtte alle elever til at nå så langt som muligt. Også de dygtige talentfulde elever og elever med ambitioner om at ”nå langt”. Derfor har vi oprettet Nordjyske Gymnasiers Akademi. Målet er at sikre disse elevers trivsel, udfordre dem på et passende niveau, med en passende progression og samtidig løfte klassernes niveau generelt. 

Nordjyske Gymnasiers Akademi er en fælles koordineret indsats for talentfulde elever i hele Nordjylland. Alle gymnasier kan deltage. 

Strukturen skal sikre, at indsatserne kan fungere som øjenåbner til de videregående uddannelser i Nordjylland. Samtidig skal der etableres et tættere samarbejde og et varigt netværk mellem gymnasiale ungdomsuddannelser og de videregående uddannelser. Herved er det målet, at alle deltagende elever kvalificerer deres videregående uddannelsesvalg. 

Hvilke elever skal melde sig til? 

En elev på Akademiet er ikke nødvendigvis en specielt højtbegavet elev, men derimod en elev, som har de bedst udviklede kompetencer. Akademiet er for elever der kan og vil yde en ekstra indsats for at blive endnu bedre til at kunne levere, og allerede i gymnasiet gerne vil ”prøve kræfter” med de videregående uddannelser. 

Læs mere om akademiet her (åbner nyt vindue).

Nordjyske Gymnasiers Akademi logo