Studievalg Danmark

Studievalg Danmark vejleder om videregående uddannelse og de efterfølgende beskæftigelsesmuligheder. 

På Vesthimmerlands Gymnasium og HF er det Anette Molsgaard Larsen, der er din lokale vejleder fra Studievalg.  

Studievalg - vejleder Anette Molsgaard Larsen

I løbet af din tid på VHG kommer Anette på besøg flere gange for at holde oplæg om uddannelsessystemet, valg af videregående uddannelse og efterfølgende beskæftigelsesmuligheder, adgangskrav, ansøgning, optagelse mv. På Lectio kan du se, hvornår du og din klasse skal til oplæg. 

Kontakt til Studievalg  

Anette har træffetid på VHG ca. hver 3.-4. uge. I forbindelse med de faste træffetider har du mulighed for individuel snak om dine spørgsmål, overvejelser og ønsker med hensyn til dit valg af videregående uddannelse, eller hvis du er i tvivl om, hvad du vil efter din studentereksamen.  

Du kan booke en tid på www.bookstudievalgnordjylland.dk. Her vælger du dit gymnasium på listen. Dernæst vælges den dato og det tidspunkt, du ønsker at booke, og du skal til slut angive dine kontaktoplysninger. Du får en kvittering for din booking pr. mail og siden en sms-påmindelse på dagen for træffetiden. 

Du kan også træffe Anette på telefon 33 33 20 12 eller pr. mail: aml@studievalg.dk 

Vejledningen er et tilbud til dig, og du er altid velkommen – også når du er færdig med gymnasiet. 

Information om videregående uddannelse? 

Der er mange ting, som du selv kan gøre for at få information om videregående uddannelse og de efterfølgende beskæftigelsesmuligheder. Du kan fx bruge  uddannelsesguiden (www.ug.dk – åbner i nyt vindue).  

Her kan du finde information om næsten alt, der har med videregående uddannelse og de efterfølgende beskæftigelsesmuligheder at gøre. Du kan fx finde ud af, hvordan forskellige uddannelser er opbygget, hvor du kan tage dem, hvilke adgangskrav de har, samt hvilke jobmuligheder uddannelsen giver. Der er også links til uddannelsesstedernes hjemmesider, hvor du kan hente mere detaljeret information om lige præcis den uddannelse, du er interesseret i. 

Se mere om Studievalg Danmark, Center Nordjylland her (åbner i nyt vindue).