Imponerende håndboldbedrift

29. november 2021

Gymnasiets håndbold-drenge foran målet.

Vores pige- og drengehold i håndbold overtrumfede ikke blot enhver forventning hos omgivelserne, men også hos vores to idrætslærere, Pernille Olesen og Morten Severin. For nok var opfattelsen, at gymnasiet har to særdeles dygtige og velspillende hold, men derfor skulle man lige synke en ekstra gang, når man betragtede det ekvilibristiske spil, som begge hold diskede op med ved kvalifikationsstævnet til DM i gymnasiehåndbold, som blev afholdt i Mariagerfjord-hallerne i sidste uge.

Ved stævnet kværnede både drenge- og pigeholdet alle modstandere. De efterlod et solidt indtryk af, at håndbolden stortrives i det vesthimmerlandske. Og for første gang i VHGs historie kvalificerede begge hold sig til DM. De er dermed blandt de otte bedste gymnasier i landet.

Drengene lagde ud mod Mariagerfjord Gymnasium. Det lykkedes næsten de talentfulde unge at score et mål pr. minut i den korte kampe à 2 x 12 minutter. Da dommeren fløjtede kampen af, kunne drengene række hænderne i vejret og fejre en sejr på 19-9.

De gode takter fortsatte mod Hjørring, der blev slået med 16-7, og mod Paderup, hvor VHG-drengene vandt med hele 19-7, hvorfor der ventede en finalekamp mod Randers Statsskole. På trods af mange brændte chancer var der aldrig spænding om resultatet, der resulterede i en 15-8 sejr. Hermed var det et faktum, at årets DM i gymnasiehåndbold bliver med deltagelse af VHG-holdet, der primært har spillere fra Aars Håndbold, men også fra Aalestrup, Løgstør og Aalborg Håndbold. Således har den unge målmand, Zander, jo allerede haft debut på danmarksmesterholdet i herreligaen.

Pigerne brillerede også

Efter at titlen som stævnevinder var sikret, gik drengene over i den anden hal for at følge pigeholdet, der skulle spille finalekamp mod Hjørring. Og her kunne drengene konstatere, at pigerne fulgte fornemt trop. De vandt klart alle kampe i puljen; undtagen kampen mod Hjørring, hvor det hele ikke fungerede optimalt. Det resulterede derfor i et nederlag på et enkelt mål.

Hjørring vandt dermed puljen, mens vores holdboldpiger blev nr. 2. De var således sikret en finale- og revanchekamp mod selvsamme Hjørring. Der var ingen tvivl om, at Hjørring var forhåndsfavorit, og Pernille Olesen var også på forhånd lettere pessimistisk mht. mulighederne for at løbe med DM-kvalifikationen. Det var de seje VHG-piger dog ikke. De strålede af kampgejst og tro på, at DM-kvalifikationen nok skulle havne i deres lommer. Bortset fra en særdeles uheldig start med indledende ringe forsvarsspil, hvor vi kom bagud med 1-4, skete der en forvandling med holdet. Lige pludselig lukkede de fornemt af og samtidig diskede op med insisterende angrebsspil. Det endte med en sikker sejr til VHG-pigerne på plus 5 mål.

En flok trætte, men også stolte unge kunne sætte sig ind i bussen med retning mod Aars. Forude i januar eller februar venter så DM, hvor de 8 bedste håndboldhold tørner sammen et sted i landet for at dyste om DM-titlen.

Gymnasiets håndbold-piger foran målet.