Håndboldmålmand på eliteniveau og gymnasieelev på fuld tid

12. november 2021

Zander foran målet i sin debutkamp for Aalborg Håndbold.

I 2k på VHG går der en elev, der er bedre til håndbold end de fleste. Men det går han ikke og skilter med. Det er snarere klassekammeraterne, der snakker om hans meriter. Selv passer han bare sin skolegang på helt normale vilkår, og i fritiden dyrker han så sin passion. Hans navn er Zander Rødvig.

Lørdag d. 23. oktober var der dog lidt sommerfugle i maven hos den unge keeper, for her var han for første gang på holdkortet hos Aalborg Håndbold (åbner nyt vindue) til en turneringskamp mod Skive i forbindelse med Mikael Aggefors’ fravær. Og ikke nok med det: Han kom også på banen og præsterede et par gode redninger.

Hvordan kan det egentlig være, at Zander Rødvig, der stammer fra Hobro, går på VHG? Til det spørgsmål svarer han: ”Jeg har valgt VHG, da jeg spillede i Aars HK, da jeg startede på gymnasiet, og derfor tænkte jeg, at det ville være nemmere i forhold til træning.”

Fysioterapeut eller håndboldspiller?

En typisk dag for Zander er booket helt op: Han står op kl. 6.30 og gør sig klar til skole. Mellem kl. 8 og kl. 15 er han i skole. Herefter efter turen går direkte til Aalborg til træning, og han er for det meste hjemme ved 21-tiden, hvorefter der er lektier og afleveringer, der skal laves.

Til spørgsmålet om fremtidsplaner svarer han: ”Min helt store fremtidsdrøm er selvfølgelig at blive fast mand på Aalborgs ligahold, og skabe en hverdag omkring det, jeg elsker at lave. Jeg har valgt studieretningen Sundhed og Biotek på VHG, da jeg i fremtiden også godt kunne tænke mig at være fysioterapeut. Mange af de linjefag, jeg har her i 2k, er nogle, jeg kan bruge senere hen til netop denne uddannelse.”

Fra højre fløj til målmand

Zander Rødvig startede sin håndboldkarriere i Hobro, hvor han spillede som højre fløj i et år, da han er venstrehåndet. Han fandt dog hurtigt ud af, at det ikke var ham, og besluttede sig for at prøve at stå i mål. Med en vis succes må man sige.

Han har aldrig rigtig været bange for bolden, når han går ind i målet. Hans mission er, at bolden ikke må komme forbi. Man når simpelthen ikke at tænke, at man skal være bange for bolden, da der er så mange andre ting at tænke over, siger han. Med sine 2 meter i højden fylder han da også målet rimelig godt ud.