Måske bor du i Aars og spekulerer på et spørgsmål, som mange af dine jævnaldrende også stiller. Spørgsmålet er, hvad er en ungdomsuddannelse? Hvis du snart er færdig med folkeskolen, så er det kun naturligt, at du er nysgerrig efter at vide mere om, hvad en ungdomsuddannelse går ud på. En ungdomsuddannelse falder inden for to hovedkategorier: erhvervsuddannelser eller gymnasiale uddannelser. Inden for disse to opdelinger er der masser af valgmuligheder. På Vesthimmerlands Gymnasium gør vi det nemt for dig, fordi du hos os kan tage en 3-årig gymnasieuddannelse (stx) eller en 2-årig hf-uddannelse.

En stx-studentereksamen giver dig adgang til alle videregående uddannelser. Det kan være de korte erhvervsakademiuddannelserne som fx produktionsteknolog, laborant, datamatiker og multimediedesigner, mendu får også adgang til de mellemlange videregående uddannelser eller professionsbachelorer som fx sygeplejerske, politimand, pædagog eller fysioterapeut. Hvis det er en lang videregående uddannelse, du har i tanke, fx på et universitet, så er også alle døre åbne. Afhængig af din studieretning kan du vælge mellem sundhedsvidenskabelige, naturvidenskabelige, samfundsvidenskabelige, humanistiske og teknisk videnskabelige uddannelser. Vores studievejledere kan hjælpe dig til at forstå, hvordan den uddannelse, du ønsker, hænger sammen med den studieretning, du vælger og de adgangskrav, der stilles. På den måde bliver du godt klædt på til at vælge en studieretning, der er mere målrettet.

Tag en ungdomsuddannelse på Vesthimmerlands Gymnasium

Det at tage en ungdomsuddannelse på VHG kan vise sig at være det helt rigtige valg for dig. Under grundforløbet har du en række fastlagte fag og to særlige forløb. Det ene forbereder dig til sprog og det andet til naturvidenskab i gymnasiet. Det er en glimrende måde at finde ud af, hvad du synes, er spændende på baggrund af dine faglige interesser. Det ruster dig til at vælge en studieretning, der bedst passer til din faglige profil og fremtidige studier. Hvis det er en 2-årig hf-uddannelse, du overvejer, så vil det glæde dig, at denne uddannelse er kendetegnet ved et studiemiljø præget af fællesskab og samarbejde. Det siger sig selv, at det har stor betydning for voksenlivet og din fremtidige karriere. Kontakt Vesthimmerlands Gymnasium i dag på tlf.:+45 98 62 25 77 og få flere oplysninger om vores uddannelser og studieretninger. Du må også gerne skrive til os på mail: adm@vhim-gym.dk