Talstærk matematikfestival

19. september 2023

Så blev det endelig tid til Talstærk Matematikfestivalen – et brag af en matematikfest under mottoet “Du kan mere med matematik”.

Festivalen var den storslåede afslutning af Projekt Talstærk. Vesthimmerlands Gymnasium har sammen med 8 andre nordjyske ungdomsuddannelser arbejdet med matematikvanskeligheder i overgangen fra grundskolen til ungdomsuddannelse.

Festivalen blev afholdt i Brønderslev, hvor alle gymnasier havde forberedt boder for de besøgende folkeskoler. Eleverne kunne optjene “armbånd” ved at løse forskellige matematikopgaver.

Fra Vesthimmerlands Gymnasium var 3y og 2u med til festivalen. De havde forberedt opgaver indenfor “Kodernes verden” og Lego robotter.

I alt var der:

  • 11 folkeskoler med i alt 19 klasser
  • 150 gymnasie- og eux elever
  • 45 lærere fra folkeskoler, gymnasier og eux

med til festivalen. 

VHG’s partnerskoler fra Vesthimmerland; Aars Skole og Toppedalskolen havde i alt tre klasser med.

Projektets formål var at styrke matematikforståelsen, genskabe begejstring for matematik, øge søgningen til STEM-uddannelser, udvikle engagerende matematikundervisning og præsentere smittende ung-til-ung formidling.

Og så er der bevilget en fortsættelse af projektet! “Talstærk 2.0” er skudt i gang, så endnu flere unge kan opleve matematikkens spændende muligheder.

Elever sidder og arbejder med matematik-workshop i hallen i Brønderslev.
Tre piger laver forsøg med lego-robot til Talstærk matematikfestival i Brønderslev.