Studieretningsklasser på introtur

6. november 2023

I sidste uge begyndte 1.g-eleverne på VHG i deres studieretningsklasser efter at have overstået de to eksamener, som markerer afslutningen af de første 3 måneders grundforløb. Den første dag i studieretningsklasserne var præget af ryste-sammen-aktiviteter i de nye klasser, hvor eleverne havde fokus på at lære deres nye klassekammerater og lærere at kende, hvorefter den almindelige undervisning påbegyndte.

Senere på ugen tog alle 1g-eleverne på hyttetur med en gruppe lærere til Hvide Klit ved Sæby, hvor knap 80 spændte elever, 16 elevambassadører og et par håndfulde lærere kunne se frem til et par mobilfri dage med hygge, kagespisning og brætspil.

Men hvad laver man så, hvis man er teenager og skal klar sig i to dage uden mobilen i hånden?

Ud i kulden til ryste-sammen-aktiviteter ført an af vores skønne ambassadører, lidt mad, så videre til samarbejde, til bygge-debut for eleverne som måske nok ikke bliver katapult-ingeniører i nogen nær fremtid, og en lille time med mutede aktiviteter (altså… lukkede munde, ingen lyd, kommuniker på anden vis).

Og SÅ trængte vi til kage! Rigtig. Meget. Kage. Og varm kakao til frosne fingre!

Dernæst klasse-speeddating og lær-hinanden-at-kende-konkurrencer. For hvem er bedst til at spise en karamelsnøre? Eller vende Marie-kiks i munden? Eller synge en sang?

Tid til aftensmad og dagens sidste punkt lige inden sengetid: Og hvem er forræderne iblandt os?! Eleverne sluttede dagen af med at spille Werewolves, som minder om efterårets succes ”Forræder” fra TV2.

Fredagen startede med nybagte boller fra morgenholdet, ud i kulden til etablering af årgangens bedste supersandslotte! Store slotte med voldgrav, flag, forbindelse til Kattegat og mere endnu. Derefter optøning indendørs til alle mand og en solid test af hjernernes evner udi logisk tænkning (hjulpet godt på vej af velfortjent ’doping’ undervejs – man kan mere med guldkarameller, pebernødder og lignende i maven).

Og således rystet sammen! Velkommen til de nye klasser. Sikke en fornøjelse at være på tur med dem, de skal nok få 3 forrygende år på VHG!

Ryste-sammen-aktivitet for 1.g-elever, der sidder på skuldrene af hinanden og griner.
Ryste-sammen-aktivitet for 1g-elever, der bygger sandslotte på stranden i Sæby.