Livsbilleder: En rejse gennem tid og lyd

7. februar 2024

Poetisk, stemningsfyldt, nærværende. Roserne var mange, efter eleverne på VHG fremviste deres smukke teaterkoncert ”Livsbilleder”.

Med musik fra både før og nu tog eleverne fra gymnasiet publikum med på en rejse gennem livet. Intronummeret ”Levende billeder” af Carl Emil Petersen satte stemningen fra start. Det blev efterfulgt af bl.a. Lau Højens ”Første dag i skolen” og TV2’s ”De første kærester på månen”. Efterfølgende kom numre som ”Juice” af Blæst og ”Penge ind, penge ud” af Andreas Odbjerg. Det satte tempoet op og fortalte historien om fest og karriereræs.

En smuk udgave af UROs ”Føles godt” blev også smukt understøttet visuelt med nummerets to sangere i blå kasser på scenen. De leverede en poetisk fortolkning af det velkendte omkvæd ”De tror, at jeg passer i deres små kasser”. Noget, de unge (og nok også resten af os) helt sikkert kan relatere til i en tid, hvor man kan føle, at man skal passe ind i et regneark for overhovedet at passe ind.

Årets teaterkoncert gav et smukt lille indblik i et stykke levet liv, som vi alle kan spejle os i. Fra første skoledag til den usikre teenagetid, gennem karriereræset og frem mod livets slutning, smukt markeret med Kai Normann Andersens tidløse klassiker ”Den allersidste dans”.

Både nye og ældre klassikere med leveret med en beundringsværdig sjæl og inderlighed fra de dygtige elever. Det særdeles velspillende band, solister, korister, lærerne Anne Verdelin og Steen Hjerrild samt alle, som arbejdede bag scenen, har stablet det hele på benene.

Tak for den oplevelse – vi glæder os allerede til næste år!

Livsbilleder. Tre elever på scenen. En spiller en ældre dame i en lænestol, der fortæller sine to børnebørn om hendes barndom.
Livsbilleder: Første skoledag. Eleverne danser rundt på scenen i farvestrålende tøj og ligner børn, der glæder sig til første skoledag.
Livsbilleder. To elever i hver deres oplyst kasse på scenen i blåt lys.
Livsbilleder. Eleverne fra årets teaterkoncert med armene i vejret, hvor de modtager klapsalver for årets forestilling.