Lanciers skal der til

29. april 2021

Meget er de blevet snydt for det sidste års tid, vores afgangselever. Men helt undvære en gallafest skal de nu ikke. Det har rektor Jette Rygaard sat sig for. Derfor kan man i denne tid se 3.g-eleverne og 2.hf’erne øve sig i forårssolen på den traditionelle dans ”Les Lanciers”, der egentlig er af engelsk oprindelse, men fandt vej til det franske hof under Napoleon den 3. Og i nyere tid er pardansen med kvadrillerne blevet et ”must” til gymnasiernes gallafester.

Eleverne øver Lanciers på kunstgræsbanen udenfor gymnasiet.

Resultatet af elevernes anstrengelser udendørs (åbner i nyt vindue) kan man se fredag den 7. maj. Dog er der ikke det store publikum med forældre og andre gymnasieelever, som der plejer at være ved en traditionel gallafest. Kun afgangseleverne og deres lærere deltager. Deltagerne ankommer om eftermiddagen enkeltvis til gymnasiet og samles på 1. sal, hvor de kan hygge sig klassevis, imens de ser en anden klasse danse i fællesområdet, populært kaldet ”Badekarret”. Undervejs bliver eleverne fotograferet. Til sidst samles de ved den store trappe for indmarch i samlet trop til Vesthimmerlandshallen, hvor man slutter af med en let servering. Hver klasse har her et særskilt område til hygge og servering af drikkevarer og mini-tapas.

Eleverne øver Lanciers på kunstgræsbanen udenfor gymnasiet.

Live-streaming

Hele arrangementet bliver live-streamet. Eleverne filmes under indmarch, rektors velkomst og Les Lanciers, og gallastudieværter (mediefagselever samt lærere) tager over under klassefotografering. Efter dansen interviewes elever og lærere i hallen.

På forhånd er gymnasiet flot pyntet ud fra temaet ”Over Skyen”. Nok underforstået, at “over skyen [læs pandemien] er himlen altid blå”.

Logo for temaet til årets gallafest Over Skyen.