Vores kor begejstrer både ind- og udland

26. april 2022

Koncerter i både Berlin og Svingelbjerg

Koret på VHG, der nok er et af landets største, har både før og efter påskeferien givet koncerter for et begejstret publikum. Rammerne var ikke helt de samme. Sidst var det på hjemmebane. Nemlig i Svingelbjerg Kirke ved Farsø, og her vidste publikum på forhånd, hvilken oplevelse der ventede dem. Så det blev nødvendigt at bære ekstra stole ind, så alle kunne få en plads.

Koret synger i Svingelbjerg Kirke fuld af mennesker.

Og før påske var koret i Berlin på en slags belønningstur for det store arbejde, de lægger i deres fritidsinteresse. Lærerne Anne Verdelin, Steen Hjerrild og Pernille Olesen ledsagede dem på rejsen til den tyske hovedstad. De havde fået nogle aftaler i stand med steder, hvor koret skulle optræde. Bl.a. i Passionskirche og Zionskirche. Her var der ikke stuvende fuldt af mennesker som i Svingelbjerg, men alligevel er de unge gymnasieelevers optræden ikke gået ubemærket hen.

En hilsen fra en begejstret tilhører

Forleden modtog man på gymnasiets kontor et brev fra et taknemmeligt par, der tilfældigt havde oplevet koncerten. Og nu bare ville udtrykke deres taknemmelighed. Ja, ikke nok med det: De tilbød også at stille noget af deres store lejlighed til rådighed, hvis korets veje en anden gang skulle falde forbi Berlin. For øjeblikket er en del af den dog optaget af ukrainske flygtninge.

Og netop med krigen som mørk baggrund har det tyske par følt gymnasiekorets optræden som en oase i en trist tid. De fremhæver i brevet, hvordan de har nydt at se og høre de unge menneskers måde at være sammen på, moret sig lidt over deres måde at henvende sig til publikum på. På tysk naturligvis.

På turen sang koret også uden for Tiergarten, inden de gik i zoo, og på deres hostel. Indimellem travede de byen tynd for at se Berlins seværdigheder. Nedenfor ses koret således samlet foran Brandenburger Tor. Endelig blev der også tid til at pleje de sociale relationer.

Koret foran Brandenburger Tor i Berlin.