Intet er, som det plejer at være
14. januar 2021
En hård tid for de kreative og socialt anlagte gymnasieelever
For de fleste mennesker er januar måned ikke ligefrem den mest ophidsende måned i året, men det har det traditionelt været for mange elever på Vesthimmerlands Gymnasium og HF. Nemlig dem, der har deltaget i gymnasiets årlige skitur til Østrig i forlængelse af juleferien, og dem, der har været involveret i gymnasiets musical eller teaterkoncert. En af dem, der har deltaget i både skitur og teaterforestilling er Tue Bislev Thomsen fra 3x.
Sidste år ved denne tid var der således hektisk travlhed med at sætte en Gnags-forestilling, “Under bøgen” op (link åbner i nye vindue). Endelig plejer man også i januar at begynde forberedelserne til den store gallafest. Men i år ligger gymnasiets lokaler øde hen på grund af en genstridig virus, og al undervisning foregår virtuelt. Hvordan mon eleverne oplever dette?
Tue giver udtryk for, at det er en svær tid lige nu. Sidste år var han guitarist i teaterkoncerten og da han gik i 1.g, optrådte han som britisk godsejer i Sebastian-musicalen ”Skatteøen”. Så for ham er det et af årets højdepunkter.
Gymnasiets ”husorkester”, som han stadig er med i, har ganske vist øvet indimellem, når VHG ikke har været lukket ned som nu. Men det er ikke helt det samme uden en koncert at se frem til. Tilbage er der så det store gymnasiekor, som han også er med i. Det har ”pletvist” været åbent, men ellers ”har den stået på timevis af guitarspil på værelset derhjemme”, fortæller Tue.
Savnet og det sociale
Han mangler også fællestimer og morgensamlinger. Specielt fordi det er en af de bedste muligheder for at samles hele gymnasiet og se nogle af de nye ansigter. Han føler slet ikke, at han kan sætte navn på et eneste ansigt fra 1.g i år! Og det er ellers et af kendetegnene ved VHG; at man er som én stor familie, der mødes på tværs af årgange og studieretninger. Selv var han nybegynder på skituren sidste år, men det betød ingenting. De mere erfarne skiløbere havde tålmodighed og vilje til at trække de svage med op. Så en sådan tur kan varmt anbefales, siger han.
Tue Bislev Thomsen giver udtryk for, at lærerne har haft nok at se til med gang på gang at tilpasse undervisningen til de evigt foranderlige forhold. De kan derfor ikke klandres for, at det sociale liv er gledet lidt i baggrunden. Tværtimod føler han, at der både fra ledelses- og lærerside er vist stor vilje til at gøre noget for sammenholdet. Der har været nogle få arrangementer på gymnasiet, men det var særligt i starten af skoleåret, og mest for 1. årgangsklasserne.
Men med den situation, vi er i lige for tiden, er det at være social jo ikke let. Dog må han indrømme, at Coronaen har givet ham selv personligt en stor ro, især i starten af nedlukningen, selvom den har sat en stopklods for mange arrangementer. Men nu ser han frem til at se alle sine dejlige klassekammerater igen meget snart. Privat ses han for øjeblikket kun med et par stykker.