Gymnasieelev med mange talenter

3. november 2020

Et af Sebastian Starckes kunstværker, som hænger udstillet på gymnasiet.

På VHG kan man indimellem opleve udstillinger med forskellige elevarbejder i fællesområdet. For tiden er det Sebastian Starcke fra 3t, der viser nogle af de malerier, han har lavet i billedkunst på B-niveau.

Fra lille af har Sebastian altid interesseret sig for at tegne, og for ca. 2 år siden så han en YouTube serie, The Joy of Painting, hvor Bob Ross viste, hvordan alle kan male landskabsmalerier. Efter at have set flere af disse videoer, besluttede han sig for at gøre et forsøg. 

To af Sebastians kunstværker, som hænger på gymnasiet.

Resultatet kan altså ses i området tæt på kantinen. Og man må sige, at Sebastian Starcke er blevet ret dygtig til det. Der er eksempler på både figurativ og non-figurativ kunst. ”Kunstneren” forklarer, at det svinger meget i forhold til hans humør.

På billedkunstholdet på B-niveau, der undervises af Kirsten Sørensen, er Sebastian den eneste dreng ud af de 25 elever. Men det har han vænnet sig til, og han snakker godt med de andre.

Sebastian Starckes maleri i sort-hvid – en mørk sti en en skov med bare træer.

Andre interesser

Der er jo så mange andre tilbud på gymnasiet, man kan benytte sig af. Han er således med i en drengegruppe på gymnasiet, som snakker godt sammen. Her fik de den ide, at det kunne være sjovt og spændende at deltage i ”Open Science Lab”. Så tirsdag eftermiddag efter skoletid kan man f.eks. se Sebastian, der oprindeligt kommer fra Sørup, men nu bor i Aars, stå og lave pocket rockets i et laboratorium sammen med sine venner.

Studieretningen, han går på, hedder ”Samfund og Verden”, og her er kernefagene engelsk og samfundsfag på højeste niveau. Forleden overværede klassen en fællestime med journalisten David Trads om det amerikanske præsidentvalg. Efternavnet Starcke signalerer også noget med politik. Ældre medborgere vil således forbinde navnet med Viggo Starcke, der i radioens tidsalder var en retorisk begavelse for Retsforbundet og senere blev minister i Trekantregeringen. Ifølge Sebastian stammer hans familie oprindeligt fra Tyskland:  Under 1. verdenskrig flygtede to brødre her til Danmark. Viggo er relateret til den ene bror, og Sebastian til den anden. Så en relation er der.

Et billede af Sebastian Starcke, der også arbejder som model.

I fritiden er Sebastian optaget af modelarbejde. I godt og vel tre måneder har han haft kontrakt med Chapter Management, ligesom han har sit eget tøjmærke, der hedder Complacent. Lige pt. er Sebastian den eneste ansatte i firmaet, men hvem ved?

Fremtidsplaner

Efter studentereksamen går Sebastians planer ud på at se, hvor langt han kan komme i modelbranchen, men ellers kunne han tænke sig at få en designeruddannelse eller en uddannelse indenfor arkitektur.