Første skoledag

12. august 2021

Glade miner på første skoledag den 9. august

Man fornemmede en forventningsfuld stemning blandt de fremmødte, da rektor Jette Rygaard i mandags bød velkommen til et nyt skoleår på VHG.

2. og 3. årgangs-elever vejrede morgenluft. Skal det endelig lykkes at få et nogenlunde normalt skoleår med fysisk samvær med kammeraterne og fælles oplevelser, sådan som livet formede sig normalt på VHG for et par år siden? Og så var der de ca. 150 nye elever, der spændte fulgte orienteringen om det nye sted og måske havde lidt sommerfugle i maven.

Det var der nu ikke nogen grund til. Gymnasiets mange elevambassadører fra 2. årgang tog rigtig godt imod dem og sørgede for at guide dem igennem dagens program med bl.a. ”ice breaking”-aktiviteter, informationer om gymnasiet og fotografering inden frokost, hvor gymnasiet bød på sandwich.

En gruppe elever fra første skoledag i gang med at gennemføre "Tour de VHG".

Tour de VHG

Eftermiddagen var afsat til det traditionelle ”Tour de VHG”, en social aktivitet, hvor de nye elever, inddelt i hold, blev præsenteret for nogle af gymnasiets fag og lokaliteter.

Hvert hold skulle ud til seks poster, og dystede mod et nyt hold hver gang. Ud fra et sindrigt pointsystem blev der ved dagens afslutning kåret en vinder af aktiviteten. Der blev trukket på både fysiske og intellektuelle færdigheder undervejs, og det var vigtigt at kunne fungere som hold.

Løbet skulle egentlig have bragt eleverne uden for gymnasiets område. Bl.a. til lokaliteter som HotSpot (åbner nyt vindue) og byens museumscenter (åbner nyt vindue). Men på grund af truende regnvejr måtte dette opgives, så alle poster var derfor placeret på gymnasiet.

Som afslutning på dagen blev der taget et foto fra luften af alle de nye elever sammen med elevambassadørerne. Opstillingen i bogstaverne V-H-G demonstrerer meget godt, hvad ”Tour de VHG” gik ud på: Når hver enkelt bidrager til fællesskabet med sine kompetencer, bliver resultatet godt.