Kunstner in spe udstiller på gymnasiet

14. december 2021

Fra tid til anden prikker billedkunstlærerne en elev på skulderen, når de synes, vedkommende viser et talent ud over det sædvanlige, og så bliver der arrangeret en udstilling i kantineområdet. Lige for tiden gælder det Filippa Bredfort Berge fra 1u. Hun præsenterer sig selv således:

“Jeg hedder Filippa, jeg er 17 år gammel og kommer fra en by lidt uden for Aars. Der bor jeg med mine forældre og min storesøster Freja. Jeg er lige startet i 1.g her på gymnasiet. Jeg har, så langt tilbage jeg kan huske, tegnet og malet meget, og har haft en stor interesse for faget. Jeg startede sådan rigtig med at male for 2-3 år siden. Det er sjovt, for hverken min mor eller far kan finde ud af at tegne og interesserer sig slet ikke for kunst, så jeg ved ikke, hvor jeg har det fra. Jeg drømmer om at studere kunst i form af en kunst-uddannelse i fx Aarhus. Efter det kunne jeg godt tænke mig at blive kunstner inden for billedkunst.”

Værket “Kvindefiguren”

Umiddelbart er det et stort maleri af en bagudstrakt kvindefigur, der fanger betragterens øje først. Det er også Filippas eget yndlingsmaleri. Om tilblivelsen fortæller hun: “Jeg brugte godt og vel 6 dage på at lave det, fra morgen til aften hver dag. Maleriet blev lavet i forbindelse med en skoleopgave, hvor jeg skulle fremlægge, hvilket job jeg vil have i fremtiden. Maleriet er malet med oliemaling, som gør det nemt at blande farverne på lærredet, når jeg fx skal male skjorten på damen.”

Filippas værk "Kvindefiguren" forestiller en danser, der læner sig op ad en taburet. Hvid skjorte og sorte hot pants.

I det hele taget bruger hun meget tid på sin passion for at male, idet hun fordyber sig så meget i det, at hun ikke mærker, hvordan tiden løber. Som eksempel nævner hun en sommerferie, hvor familien var i Grækenland. Filippa blev så fascineret af bygningerne og arkitekturen dernede, at hun tog nogle billeder. Lige så snart de kom hjem igen, satte hun sig og begyndte at male på et lærred, der ikke var større end A5. Efter en uge i sommerferien blev hun færdig med maleriet, og hun undrede sig sådan over, hvor alle de dage var blevet af.

Filippas motiver

Af udstillingen fremgår det også, at hun kan lide at male kendte personer. Bl.a. er der ansigtsportrætter af Mads Mikkelsen og Marilyn Monroe. Derudover er der flere billeder af kroppe, som Filippa er fascineret af.

Et billede skiller sig lidt ud. Her ser man tre mandspersoner i helfigur, mens ansigterne er blevet anonymiserede. Det er en tegning. hun har lavet for bandet Scarlet Pleasure, som hun er stor fan af. Derfor var det stort at skrive med dem om portrættet, siger hun. Som grund til det anonyme ansigtsudtryk giver Filippa, at betragteren skal kunne genkende dem på baggrund af deres image.

Filippa har lavet dette billede af bandet Scarlet Pleasure med anonyme ansigter.

Tidligere har en af vores andre elever, Sandra Fink, udstillet i kantinens område. Læs historien her.