Festlig dimission

30. juni 2021

Huerne kastes i vejret og studenterne ånder lettet op.

Der er ingen tvivl om, at rektor for VHG, Jette Rygaard, i fredags ville have foretrukket at tage afsked med årets studenter og deres pårørende ved en traditionel dimission med en fælles tale til hele årgangen og evt. med deltagelse af studenterjubilarer, men sådan kunne det ikke blive (igen) i år på grund af forsamlingsforbuddet. Men når det nu skulle være således, så blev det alligevel en flot afslutning for afgangseleverne: Klasse efter klasse mødte de op mellem kl. 10.00 og 15.00 og blev fotograferet inden indmarchen til Vesthimmerlandshallen, der var flot pyntet op.

Måske blev årets dimission i virkeligheden mere intim. Det var selvfølgelig den samme tale, rektor holdt syv gange, men derudover fik én elev fra hver klasse lov til at holde en studentertale til kammeraterne, hvor det normalt kun er én enkelt elev, der oplever det privilegium at tale til- og på årgangens vegne.

Dimission 2021. Tue fra 3x holder tale.
Tue Bislev Thomsen holder tale for 3x

1a MU underholdt med deres version af Queen’s sang “I want to break free” – et meget passende valg i dagens anledning. Og endelig var der blevet plads til en fællessang i dagens program, den populære ”Kære linedanser” af Per Krøis Kjærsgaard, men med en helt ny tekst, ”At møde et menneske”, skrevet af Anni Gamborg, mor til to tidligere studenter fra VHG, Maria og Søren Gamborg. Anni Gamborgs nye tekst passede perfekt til lejligheden.

Legater

Blandt de mange studenter blev der også uddelt legater. Følgende blev beæret:

  • Rotary-legat til hf-elev: Daniel Hillingsø Jakobsen, 2q
  • Rotary-legat til stx-elev: Tiba-Kashindi Kibanga, 3s
  • VHGs venner, Årets ven (hf): Nikolaj Munk, 2p
  • VHGs venner, Årets ven(ner) (stx): Bertram Friis Hansen, Frederik Thomsen Sommer, Lasse Møller Rask, Sebastian Stensig Frimer, alle fra 3u
  • Jutlander Bank-legat: Tue Bislev Thomsen, 3x
  • Årets højeste gennemsnit (stx): Johan Alexander Clement Gammelholm-Hagstrup, 3t
  • Årets højeste gennemsnit (hf): Nikoline Rybjerg, 2p
Dimission 2021. Fire drenge fra 3.u modtager legatet "Årets ven" fra VHGs venner.
De fire gutter, Bertram Friis Hansen, Frederik Thomsen Sommer, Lasse Møller Rask og Sebastian Stensig Frimer, fra 3u modtog legat som “Årets ven” fra foreningen VHGs venner.

Efter hver dimission rykkede studenterne og deres familier udenfor, hvor gymnasiet bød på en lille forfriskning.

Se flere billeder fra dimissionen på vores Facebook-side (åbner i nyt vindue).