Aktivitetsdag i strålende solskinsvejr

7. september 2021

Straks fra morgenstunden i fredags kunne man mærke, at det var en ganske særlig dag på VHG. Den årlige traditionsrige aktivitetsdag skulle afholdes, og vejrguderne stod planlægningsudvalget bi. Sjældent har septembers himmel været så blå, og både elever og ansatte fik sig et tiltrængt vitamintilskud.

Aktivitetsdag 2021. Fire piger sidder og nyder solen ved fodboldbanen.

”Recycling fashion”

I billedkunstlokalet i kælderetagen skulle hver klasse stille med 3-4 mand til en konkurrence i ”recycling fashion”.  Der skulle fremstilles et sæt tøj, en form for hovedbeklædning og en taske/et net, lavet af genbrugsmaterialer. Klasserne havde hjemmefra medbragt de fleste materialer, mens gymnasiet stillede pap, papir, sakse, nåle og tråd til rådighed. Det kom der en masse både flotte og sjove resultater ud af, der blev præsenteret over middag fra scenen i fællesområdet. Den vindende klasse blev 3x, som opnåede 600 points.

Recyckling fashion. Vinderdesign fra 3x. Piger klædt i indkøbsposer fra Rema 1000.

Der blev også plantet træer

På udendørsarealerne ved ”det grønne klasseværelse” var der også aktivitet: Biologilærerne Anne Becher og Karsten Hessellund stod klar for at instruere klasserne i at plante træer. Det kunne man nemlig også opnå points ved.

De andre aktiviteter

Derudover kunne klasserne få points ved at deltage i nogle traditionelle fysiske aktiviteter. F.eks. hvis klassen gennemførte at løbe et stafetløb à 20 omgange på fortovet rundt om skolen. Der var også turneringer i fodbold, ultimate, beachvolley, floorball, ro-stafet og boccia. Endelig kunne man yderligere aktivere hjernecellerne ved brætspil på biblioteket eller ved at vinde i videospillet gran turismo. Hvis man overtalte en lærer til at deltage på sit hold, kunne man optjene ekstra points, ligesom man kunne udfordre andre klasser til at dyste i alternative aktiviteter.

Dagens vindere

Ved dagens afslutning viste det sig, at 3k havde opnået flest points og dermed ret suverænt vundet en gang Bøf & Bowl. 3x blev nr. 2, og en 1.g-klassen 1b, opnåede en flot tredjeplads. Men vigtigst af alt: Alle havde haft det sjovt, og sammenholdet var blevet styrket. Undervejs kunne deltagerne stille sulten med burgere ved den udendørs gasgrill.

Beach volley til aktivitetsdagen.